Cum sa faci o pizza vegetariana acasa?
In ciuda faptului ca pizza este o mancare specifica italienilor, este deosebit de apreciata la nivel mondial. Acest lucru nu trebuie sa ne surprinda luand in considerare cat de gustoasa si delicioasa este.
Indiferent ca discutam despre pizza vegetariana sau despre alte tipuri de pizza, aceasta mancare se bucura de o mare popularitate, si fiecare dintre noi o mancam. Unele persoane aleg sa manance pizza la sfarsit de saptamana la restaurant, cand dupa o saptamana incarcata la servici, merg la restaurant pentru a se mai relaxa si a manca o mancare buna.
Altii aleg sa comande pizza vegetariana si nu numai atunci cand au musafiri. Este mai comod sa comanzi cea mai buna pizza din oras, decat sa stai sa gatesti, mai ales daca ai avut si o perioada aglomerata in ultimul timp.
Studentii si elevii de exemplu, aleg sa isi comande pizza pentru a manca in pauza de invatare; pentru ei timpul este o mare problema, deci nu au timp sa gateasca. De aceea, o pizza este ideala.
Exista insa si persoane care fac acasa pizza delicioasa, iar unul dintre cele mai simple tipuri de pizza de facut acasa este fara pizza vegetariana. Vom discuta in cele ce urmeaza despre cum sa faci o pizza vegetariana acasa, si despre ce ingrediente sunt necesare pentru blatul, sosul si toppingul acesteia.
Pizza vegetariana: Ingrediente pentru blat
Asadar, pentru a face blatul vei avea nevoie de 500 de grame de faina, 1 gram de drojdie uscata, 2 linguri de ulei de masline, 10 grame de sare, 1 lingurita de zahar si nu in ultimul rand, un sfert de litru (250 ml) de apa calduta.
Indrediente pentru sos
Cu siguranta vei avea nevoie si de un sos pentru cea mai buna pizza vegetariana facuta acasa, iar in acest scop iti vor fi necesare 4 rosii mari, ½ lingurita de oregano uscat, sare si 1 lingurita de zahar.
Ingrediente pentru toppinguri
Vei avea nevoie de 1 ceapa rosie, 2 fire de ceapa verde, 100 de grame de porumb din conserva (de preferat este ca dupa ce scoti porumbul din conserva, sa il pui intr-un vas si sa il clatesti cu apa calduta), 100 de grame de masline negre, 250 de grame de cascaval de post, 4 ciuperci champignon.
Cum sa prepari pizza vegetariana acasa
Va trebui ca mai intai de toate sa amesteci faina cu drojdia, cu sarea si zaharul si cu uleiul. Dupa aceea, va trebui sa adaugi apa, pana cand vei obtine un aluat moale, lucios si elastic. Daca este nevoie poti sa mai adaugi putina apa.
Trebuie apoi sa lasi aluatul o ora si jumatate (90 de minute) la dospit. Intre timp te poti ocupa de sos, asa ca spala rosiile, curata-le de cotoare si cu ajutorul unui blender fa un piure de rosii; dupa care vei adauga oregano, sare (mai multa sau mai putina in functie de gust), zahar. Apoi, pune sosul la foc mic pana cand se ingroasa. Cand se ingroasa, il iei de la foc si il lasi sa se raceasca.
Intre timp, va trebui sa intinzi aluatul, sa il pui intr-o tava de copt care este putin unsa cu ulei. Vei intinde sosul de rosii pe blat, si vei porni 10 minute cuptorul la preincalzit (la foc mare).
Pe urma, vei scoate tava, vei presara cascavalul ras, porumbul (care trebuie sa fie bine scurs), rosiile, ciupercile care sunt taiate felii subtiri, maslinele, ceapa verde tocata si nu in ultimul rand, rondelele de ceapa rosie. Pe urma vei mai pune tava cu pizza timp de 5-7 minute la cuptor.
Cu siguranta va fi delicioasa, insa pentru un aspect deosebit, adauga putin oregano uscat si busuioc verde pe pizza, pentru decor. Pofta buna!