Retete usoare pentru un mic dejun mediteranean

Retete-usoare-pentru-un-mic-dejun-mediteranean

In acest articol, am mentionat special pentru dvs. cateva retete foarte interesante de mic dejun mediteranean care sunt sanatoase, gustoase si usor de preparat.

Dieta mediteraneana este una dintre cele mai preferate diete din lume pentru beneficiile sale uimitoare pentru sanatate. Include in principal alimente pe baza de plante, nuci, peste si grasimi sanatoase precum uleiul de masline, iar restrictia calorica este mai mica in comparatie cu alte diete.

Daca mesele obisnuite, incarcate cu legume sau fructe au devenit monotone, iata cateva vesti bune! In acest articol, am mentionat special pentru dvs. cateva retete foarte interesante de mic dejun mediteranean care sunt sanatoase, gustoase si usor de preparat Continuati sa cititi pentru a afla mai multe despre ele.

Omleta umpluta cu spanac

Ingrediente

  • 4 cani de spanac tocat.
  • 1 cana patrunjel tocat.
  • 3 oua.
  • 1 ceapa medie.
  • ½ lingurita sare.
  • 2 linguri de unt.
  • 5 linguri de branza.
  • 1 lingura faina.

Mod de preparare

Puneti o tigaie la foc mic si adaugati unt in ea. Adaugati ceapa si prajiti timp de 5 minute. Adaugati spanac, patrunjel si faina si amestecati amestecul timp de 2 minute. Opriti caldura. Bateti trei oua intr-un castron si presarati sare si piper peste el.

Adaugati amestecul de ceapa si spanac si amestecati bine. Adaugati apoi putin unt intr-o tigaie si turnati amestecul de oua. Gatiti pana ce fundul devine maroniu. Intoarceti-l si gatiti pe cealalta parte.

Omleta pentru micul dejun mediteranean este gata!

Shakshuka mediteranean

Ingrediente

  • 1 ceapa mica.
  • 4 rosii.
  • 1 ardei capia medii.
  • 1 chili verde.
  • 2 linguri ulei de masline.
  • 5 catei de usturoi.
  • 1 lingura pudra de chili rosu.
  • 1 lingura de chimen praf.
  • 1 lingura sare.
  • 1 lingura boia.
  • 3 oua.
  • 1 lingura coriandru tocat.
  • 3 linguri de ceapa primavara tocata.

Mod de preparare

Adaugati ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta. Adaugati ceapa tocata, usturoiul si rosiile tocate. Adaugati boia de ardei, chili rosu si praf de chimen si sare. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati-o sa fiarba 5 minute.

Adaugati ardeiul ardei si ardeiul verde si amestecati bine. Faceti un spatiu mic in tigaie, spargeti ouale si inchideti-l cu un capac. Lasa-le sa gateasca timp de 5 pana la 7 minute. Se orneaza cu coriandru si ceapa primavara tocate si se stinge focul. Se poate servi cu paine.

Bol cu ​​iaurt mediteranean

Ingrediente

  • Iaurt cremos.
  • 1 cana capsuni.
  • 1 cana de afine.
  • 1 lingura miere.
  • 1 lingura pudra de seminte de in.
  • 2 linguri granola.
  • 1 lingura unt de migdale.

Mod de preparare

Adaugati iaurt cremos si fructe de padure intr-un castron mare. De asemenea, puteti adauga orice fructe de sezon. Adaugati miere, pudra de seminte de in, granola si unt de migdale. Congelati-l timp de 20 de minute si serviti!

Clatite mediteraneene sarate

Ingrediente

  • ¼ cana faina naturala de migdale.
  • ¾ cana faina de ovaz.
  • 1 lingurita praf de copt.
  • ½ lingurita condiment zaatar.
  • 1 cana spanac tocat.
  • ¼ cana de rosii uscate la soare.
  • 1 dovlecel mic.
  • Un praf de piper.
  • ½ lingurita sare.
  • ½ cana smantana.
  • ¼ cana de branza.

Mod de preparare

Amestecati toate ingredientele uscate intr-un bol. Adaugati ingredientele ramase si amestecati bine pentru un aluat gros. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de 10 minute.

Se incinge tigaia la foc mic si se toarna peste ea o oala plina de aluat. Se fierbe la foc mic pana cand fundul devine maro. Intoarceti-l pe cealalta parte si gatiti timp de 2 minute. Transferati-l pe o farfurie si serviti cu hummus sau zaatar.

Acestea sunt asadar cateva retete mediteraneene pe care le puteti incerca acasa. Daca doriti sa mancati sanatos, incercati oricare dintre aceste retete!

Pofta buna!