Cele mai delicioase mancaruri exotice

Cele-mai-delicioase-mancaruri-exotice

Acest articol va prezinta cateva dintre cele mai exotice mancaruri despre care probabil n-ati auzit, dar pe care ar fi pacat sa nu le savurati daca aveti ocazia

Multe persoane au avut ocazia de a vizita diferite tari exotice, si au ramas placut impresionate de mancarurile traditionale. Acest articol va prezinta cateva dintre cele mai exotice mancaruri despre care probabil n-ati auzit, dar pe care ar fi pacat sa nu le savurati daca aveti ocazia. Haideti sa vedem asadar care sunt cateva dintre cele mai bune mancaruri exotice pe care ar trebui sa le savurati cel putin odata in viata!

Nigiri (Japonia)

Nigiri sau nigirizushi este un tip special de sushi presat manual, in care carnea este feliata si presata deasupra orezului sushi. A fost dezvoltat in Tokyo (pe atunci numit Edo) in anii 1800. Uneori, algele nori sunt folosite pentru a infasura intregul amestec si a-l mentine impreuna.

Toppingul este de obicei fructe de mare, cum ar fi creveti, ton, eglefin sau anghila, si ar trebui sa fie intotdeauna proaspat si de cea mai inalta calitate. In mod traditional, nigirizushi este asociat cu frunze de shiso, wasabi, sos de soia sau ghimbir murat. Uneori este decorat cu daikon si alge sarate.

Satay (Indonezia)

Satay este un fel de mancare traditional indonezian constand in carne frigarui, care este servit cu un sos pe lateral. Toate tipurile de carne pot fi folosite pentru a face satay, chiar si unele soiuri exotice, cum ar fi carne de crocodil sau sarpe. In majoritatea cazurilor, carnea este marinata inainte de gratar.

Marinatele variaza, dar includ in mod obisnuit sos de soia intunecat, zahar, usturoi, suc de lime si alte condimente. Se crede ca satay isi are originea in regiunea indoneziana Java si ca a fost dezvoltat sub influenta comerciantilor musulmani care au migrat din India.

Banchan (Coreea de Sud)

Termenul banchan cuprinde o mare varietate de mancaruri coreene care sunt servite in mod traditional pe farfurii mici. Desi numele banchan se traduce prin feluri de mancare , in bucataria traditionala coreeana, acestea sunt considerate ca parte esentiala a fiecarei mese.

Lista preparatelor banchan este extinsa, dar cele mai frecvente optiuni includ diferite soiuri de kimchi, legume murate si proaspete, mancaruri prajite, clatite sau diverse combinatii cu taitei, precum si preparate din carne sau fructe de mare.

Toate farfuriile sunt de obicei plasate in mijlocul mesei si sunt destinate a fi impartasite, in timp ce alte adaugiri la configurarea traditionala a mesei includ boluri individuale de orez, carne la gratar si o tocana comuna (jjigae).

Iaurt inghetat (SUA)

Este mai scazut in grasimi decat inghetata datorita utilizarii laptelui in loc de smantana. Iaurtul inghetat este de obicei servit cu numeroase toppinguri, cum ar fi capsuni, banane sau bucati de prajituri si bomboane.

Primul iaurt inghetat a fost produs in anii 1970 in New England, dar numele inventatorului sau este inca un mister. Initial, a fost facuta ca o optiune cu continut scazut de grasimi pentru persoanele care consumau inghetata, dar nu a fost un mare succes datorita faptului ca majoritatea americanilor au preferat inghetata dulce in fata iaurtului inghetat tart.

Kombu (Japonia)

Una dintre cele mai frecvent utilizate alge marine din bucataria orientala, kombu sau konbu a fost mult timp un aliment de baza in Japonia si se refera la un tip de alga maro, si anume algele din specia Saccharina japonica, care este originara din Japonia, dar si cultivata pe scara larga in China si Coreea, unde este cunoscuta sub numele de haidai si respectiv dashima.

In afara de marile valori nutritionale si vindecatoare, kombu este de asemenea, utilizat pentru proprietatile sale de imbunatatire a aromei: este o sursa naturala nepretuita de acid glutamic ale carui cristale pulverulente ies la suprafata algelor uscate si se dizolva usor in apa, oferind o aroma bogata oricarui fel de mancare gatita.

Churros

Alungite, crocante, crocante si intens parfumate, churros constau in aluat din drojdie prajit adanc, incrustat cu zahar. Desi unii pot argumenta impotriva consumului acestor delicatese, avertizandu-i pe altii cu privire la efectele periculoase ale zaharului si grasimilor asupra corpului uman, popularitatea acestor delicatese din intreaga lume nu pare sa scada.

Inventate initial de ciobanii spanioli care le-au gatit usor intr-o tigaie deasupra unui foc deschis, astazi aceste delicatese sunt consumate cel mai frecvent in Spania si America Latina ca un aliment cald pentru micul dejun, insotit de o ceasca puternica de cafea sau o cana de ciocolata calda.

Nori

Nori este ingredientul traditional japonez creat din alge marine prelucrate, mai precis algele rosii Porphyra. Productia incepe cu clatirea, scurgerea si felierea algelor marine, care ulterior sunt presate si uscate pentru a crea foiile dreptunghiulare care sunt subtiri, plate si de culoare neagra.

De-a lungul istoriei, nori a fost produs in mare parte din alge marine salbatice si a fost colectat in locatiile sale naturale. Cultivarea a inceput in secolul al XVII-lea, in perioada Edo, cand cresterea populatiei a crescut cererea de nori.

Asadar, daca vi se iveste ocazia de a comanda de la un restaurant unul din aceste preparate, indiferent de tara pe care o vizitati, ar fi pacat sa alegeti altceva!