Este buna pentru sanatate telemeaua de vaca?

0
este-buna-pentru-sanatate-telemeaua-de-vaca.

Ei bine, trebuie mentionat cand discutam despre telemea vaca beneficii, ca aceasta are un continut bogat si in vitamina B.

Indiferent ca este consumata ca atare, ca este adaugata in placinte sau salate, telemeaua de vaca este un aliment versatil. Este un aliment care in mod evident poate fi cu usurinta introdus in dieta.

De fapt, oamenii cumpara foarte des telemea de vaca, dat fiind faptul ca aceasta vine la pachet cu o multime de beneficii pentru sanatate. Daca nu stiti care sunt beneficiile pe care telemeaua de vaca vi le poate oferi, este recomandat sa parcurgeti pana la final acest articol. Va asigur ca veti descoperi multe lucruri interesante, si veti dori apoi sa mancati cat mai des telemea.

Telemeaua este buna pentru ingrijirea dentara

Probabil nu stiati dar, telemeaua de vaca este foarte buna pentru ingrijirea dentara. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, acest superaliment are in compozitie foarte mult calciu, iar calciul este un element foarte important pentru o dantura puternica si sanatoasa. Deci, pentru dinti sanatosi si puternici, mancati acest produs lactat de calitate superioara.

Telemeaua este utila pentru sanatatea oaselor

Dupa cum ati vazut la punctul anterior, telemeaua este foarte bogata in calciu. Ei bine, trebuie mentionat cand discutam despre telemea vaca beneficii, ca aceasta are un continut bogat si in vitamina B.

Este foarte buna pentru copii, dar si pentru femeile insarcinate si pentru femeile care alapteaza. De-asemenea, pentru formarea oaselor si intarirea acestora, si a cartilajelor de-asemenea, se recomanda consumul de telemea datorita vitaminei B pe care o contine. Aceasta favorizeaza absorbtia si distributia in mod adecvat a calciului.

Telemeaua este buna pentru persoanele cu osteoporoza

Sunt foarte mari sansele sa nu fi stiut nici acest lucru, dar unul dintre factorii cei mai importanti care contribuie la aparitia osteoporozei, este lipsa de calciu (deficienta de calciu). Ei bine, acest lucru are drept rezultat, scaderea densitatii minerale osoase.

Cel mai adesea, femeile aflate la menopauza se confrunta cu aceasta problema, insa si copiii care sufera de malnutritie, si persoanele varstnice se pot confrunta cu osteoporoza. Exista vreo solutie oare in acest caz?

Cu siguranta DA! Se recomanda imbunatatirea aportului de proteine, imbunatatirea aportului de calciu, dar si o dieta cat mai bogata in vitamine. De precizat este insa faptul ca doar continutul de calciu nu va avea rezultate foarte importante, pentru ca problema este reprezentata de absortia si utilizarea de calciu pentru formarea osoasa.

Cu toate acestea, telemeaua de vaca este foarte importanta pentru ca are in compozitie si mult calciu, si proteine dar si vitamine, iar astfel pentru cei care sufera de osteoporoza, aceasta telemea poate fi solutia ideala.

Acid linoleic conjugat (CLA)

Este foarte important de mentionat faptul ca in compozitia acestui superaliment lactat se regaseste si acidul linoleic conjugat (in mici cantitati). Cercetarile au scos in evidenta faptul ca acidul linoleic conjugat este eficient in ceea ce priveste prevenirea obezitatii, prevenirea bolilor de inima, dar si pentru a reduce inflamatiile.

La fel ca si telemeaua, si alte branzeturi si produse lactate au un continut ridicat de grasimi, si contin multi astfel de acizi linoleici conjugati.

In ceea ce priveste produsele lactate fermentate, cum ar fi de exemplu branza sau iaurtul, acestea pot avea efecte pozitive mult mai clare pentru sanatatea cardiovasculara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *