Sticle de epocă, cum este evaluată valoarea unui cadou conservat

Sticle-de-epoca-cum-este-evaluata-valoarea-unui-cadou-conservat

Puteti vizita magazinul de vinuri online Somelierul Tau, pentru a accesa o selectie de vinuri de calitate, cat si mai multe informatii pentru cei pasionati

Multora li se întâmplă să găsească sticle vechi de epocă în pivniță sau cel puțin sunt câțiva care cred că așa este. Este probabil o sticlă moștenită sau poate primită cadou cu o ocazie specială.

Ei bine, în aceste cazuri este bine să știm că va trebui sa luam în considerare mai mulți factori pentru a stabili valoarea acelei sticle. Personal, înainte de a apela la cei care sunt mai experimentați decât noi, putem verifica anumite caracteristici.

Astfel, pentru a ne documenta despre acest subiect, l-am intrebat pe Cioca Emil Darius somelier certificat A.I.S, cu o pasiune desavarsita pentru vin. Puteti vizita magazinul de vinuri online Somelierul Tau, pentru a accesa o selectie de vinuri de calitate, cat si mai multe informatii pentru cei pasionati de aceasta arta.

Colecționarii caută de obicei sticle de epocă care sunt încă bune de băut. Deci, dacă ne găsim confruntați cu un tip de vin care nu este capabil să reziste la o îmbătrânire îndelungată, probabil sticla pe care o avem nu va avea o mare valoare în ochii colecționarilor.

Există mai multe vinuri care pot imbatranii fara probleme, inclusiv Barolo, Brunello di Montalcino, Barbaresco, Amarone della Valpolicella pentru a ne limita pe teritoriul italian, în timp ce în străinătate, în special în Franța, acest discurs se va aplica vinurilor din Bordeaux. sau Burgundia și anumite șampanii.

Când ne dăm seama că tipul este cel potrivit, trebuie să ne gândim dacă este vorba de sticle de epocă în adevăratul sens al termenului.

Dacă vintage-ul și tipul sunt corecte, să trecem la evaluarea producătorului . De exemplu, în Italia și în Franța , există companii care produc vinuri de mai bine de un secol, chiar dacă doar câteva dintre ele au creat vinuri de valoare concretă.

Web-ul este plin de ghiduri industriale care pot fi rapid utile pentru a face o primă degajare între diferite sticle de epocă.  Ceea ce contează în principal este că atât eticheta cât și capsula au fost bine conservate .

Semnele îmbătrânirii sunt acceptabile, dar integritatea este cea care face diferența. De fapt, colectorii adevărați protejează sticlele din filme transparente pentru a le garanta integritatea în timp.

Evaluarea stării de conservare a vinului este testul final. Prin urmare, înainte de a face planuri, sfatul nostru este să așteptați evaluările experților din sector.

 

 

Acesta este un articol extern, primit de la un partener pentru a fi publicat!