Este recomandat sa mancam cascaval?

Asadar, cascavalul este un tip de branza de origine siciliana, care se bucura de o foarte mare popularitate atat la noi in tara cat si la nivel mondial.
Dat fiind faptul ca apar pe piata tot felul de alimente, este cat se poate de firesc sa ne gandim de doua ori inainte de a ne face cumparaturile. Dorim cu totii sa cumparam doar alimente sanatoase si sigure pentru sanatate.
Ei bine, dar in aceste conditii cu siguranta ne intrebam, este oare indicat sa mancam cascaval? Foarte multe persoane cumpara din supermarketuri cascaval, fara a se uita la etichetele acestora. Foarte multe persoane stiu despre cascaval ca este facut din lapte si cam atat, pentru ca nu citesc ingredientele si valorile nutritionale ale acestuia.
Asadar, cascavalul este un tip de branza de origine siciliana, care se bucura de o foarte mare popularitate atat la noi in tara cat si la nivel mondial. Trebuie sa stiti ca o bucata de 100 de grame de cascaval are in compozitie 334 kcal, 25 grame de geasimi, 24 grame de proteine si 1 gram de carbohidrati.
Consumul de cascaval este recomandat datorita faptului ca poate avea unele beneficii pentru sanatate. Cititi pana la final, pentru ca veti descoperi unele informatii interesante despre cascaval.
Previne osteoporoza
Au fost efectuate mai multe studii in aceasta privinta, iar acestea au scos in evidenta faptul ca la fel ca si laptele, cascavalul are multe efecte pozitive asupra dintilor. Acesta de-asemenea intareste sistemul osos. Nu trebuie sa uitam nici faptul ca are in componenta vitamina B, zinc, fosfor si calciu.
Totodata, mai multe cercetari aditionale au mentionat faptul ca o persoana care consuma cu regularitate cascaval, are sanse foarte mici de a dezvolta osteoporoza.
Imbunatateste sanatatea dintilor
Un alt aspect foarte important pe care nu trebuia sa il uitam, este acela ca ofera beneficii foarte importante pentru sanatatea dintilor. A fost efectuat un studiu la care au participat copii (12 -15 ani).
Cei care au mancat o cantitate mai mare de branza, au avut o crestere mai rapida a pH-ului, in comparatie cu cei care nu au mancat cascaval. Din acest lucru se deduce ca cascavalil are unele proprietati care protejeaza cavitatea.
Ba chiar mai mult, unii compusi care se gasesc in cascaval, pot adera la smaltul dintilorl si pot fi eficienti pentru protejarea dintilor de acid.
Sursa de grasimi sanatoase
Cascavalul are in compozitie grasimi sanatoase, iar acestea reprezinta o foarte buna sursa de glucoza, dat fiind faptul ca se descompun in momentul in care sunt metabolizate. In ceea ce priveste glucoza, este foarte importanta pentru ca produce energie in organism.
Glucoza este insa foarte eficienta pentru ca protejeaza inima, si intra in componenta colesterolului bun. Se spune ca, in cazul in care cascavalul nu este gras, atunci este bun pentru organism.
Sursa buna de proteine
Un alt detaliu important de mentionat, este acela ca cascavalul este o buna sursa de proteine (in jur de 25% din compozitia acestuia, este proteina. Cresterea consumului de proteina, are efecte benefice, cum ar fi imbunatatirea satietatii, dar si reducerea poftei de mancare.
Aporturile mari de proteine ajuta la sportivii sa obtina mai repede masa musculara la lucreaza. In plus, consumul ridicat de proteina, este eficient pentru conversarea masei slable in timpul pierderii in greutate.
Sursa buna de prebiotice
Mai multe studii au scos in evidenta faptul ca bacteriile supravietuiesc proceselor de fabricare si maturare al branzei. Probioticele sunt eficiente si pentru ca protejeaza impotriva bacteriilor care sunt daunatoare pentru intestin. Acestea pot chiar sa imbunatateasca starea colonului.