Ce mancaruri simple gatesc vegetarienii?

Ce-mancaruri-simple-gatesc-vegetarienii

In ultima vreme, tot mai multi oameni adopta un stil de viata vegetarian, fie din motive de sanatate, fie din preocupari legate de mediul inconjurator

In ultima vreme, tot mai multi oameni adopta un stil de viata vegetarian, fie din motive de sanatate, fie din preocupari legate de mediul inconjurator sau din compasiune fata de animale.

Pentru acesti indivizi, gatitul devine o aventura creativa si gustativa, explorand o varietate de ingrediente si combinatii care se ridica la inaltimea oricaror asteptari. Iata cateva retete savuroase si satisfacatoare pentru cei care isi doresc sa se bucure de bucate vegetariene de exceptie.

  1. Risotto cu Ciuperci si Parmezan

Iata de ce ingrediente aveti nevoie:

  • 1 ceasca orez Arborio
  • 3 cani supa de legume
  • 200g ciuperci feliate
  • 1 ceapa mica tocata fin
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • ½ ceasca vin alb
  • ½ ceasca parmezan ras
  • Sare si piper proaspat macinat
  • Ulei de masline

Mod de preparare:

Iata care este modul de preparare:

  • Incalziti supa de legume intr-o cratita.
  • Intr-o tigaie mare, caliti ceapa si usturoiul in ulei de masline pana devin moi.
  • Adaugati orezul Arborio si amestecati pana cand orezul devine translucid.
  • Turnati vinul alb si amestecati pana cand este absorbit complet de orez.
  • Adaugati treptat supa de legume fierbinte, amestecand continuu pana cand orezul este gatit si amestecul devine cremos.
  • Intr-o tigaie separata, caliti ciupercile feliate pana cand devin moi si aromele sunt eliberate.
  • Adaugati ciupercile calite si parmezanul ras in risotto-ul pregatit. Amestecati bine si potriviti gustul cu sare si piper.
  • Serviti risotto-ul cu parmezan adaugat deasupra.
  1. Buddha Bowl cu Quinoa, Legume si Avocado

Iata care sunt ingredientele necesare:

  • 1 cana quinoa, spalata si scursa
  • 2 cani apa sau supa de legume
  • 1 avocado matur, feliat
  • 1 morcov mare, ras
  • 1 ceapa rosie, feliata subtire
  • 1 rosie mare, taiata cubulete
  • 1 cana naut fiert
  • 2 linguri ulei de masline
  • Suc de lamaie
  • Sare si piper

Mod de preparare

Iata modul de preparare:

  • Puneti quinoa si apa sau supa de legume intr-o cratita si fierbeti la foc mic pana cand quinoa este gata.
  • Intr-un bol mare, combinati quinoa gatita, nautul fiert, morcovul ras, ceapa rosie si rosia cubulete.
  • Stropiti cu ulei de masline si sucul de lamaie.
  • Se amesteca bine si se potriveste cu sare si piper dupa gust.
  • Distribuiti in boluri si decorati cu felii de avocado deasupra.
  1. Curry de Legume cu Lapte de Cocos

Iata care sunt ingredientele:

  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 ceapa, tocata
  • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 ardei iute, tocat fin (optional, in functie de preferinte)
  • 2 linguri pasta de curry rosu
  • 1 conserva lapte de cocos
  • 2 morcovi, taiati in cuburi
  • 1 dovlecel, taiat in cuburi
  • 1 ardei rosu, taiat in bucati
  • 1 ceasca broccoli
  • Sare si piper
  • Coriandru proaspat, pentru decor

Mod de preparare

Iata care este modul de preparare:

  • Intr-o cratita mare, caliti ceapa si usturoiul in ulei de cocos pana cand devin moi.
  • Adaugati ardeiul iute tocat si pasta de curry si gatiti timp de 1-2 minute, amestecand continuu.
  • Turnati laptele de cocos si aduceti amestecul la fierbere.
  • Adaugati legumele taiate in cratita si lasati-le sa fiarba pana cand legumele sunt moi, dar inca crocante.
  • Potriviti gustul cu sare si piper.
  • Serviti curry-ul de legume alaturi de orez sau quinoa si decorati cu frunze proaspete de coriandru.

Aceste retete sunt doar cateva exemple din bogata si variata bucatarie vegetariana. Descopera si experimenteaza cu diferite combinatii de legume, condimente si texturi pentru a crea feluri de mancare delicioase si nutritive pentru tine si familia ta. Fiind sanatoase, pline de savoare si placute pentru mediu, retetele vegetariane aduc o varietate de beneficii pentru cei care le consuma.