Ce beneficii are ceaiul negru?
Despre ceaiul negru trebuie mentionat ca se obtine la fel ca ceaiurile oolong si ceaiul verde, din tulpinile arborelul de ceai Camellia sinesis.
De mentionat este faptul ca acest ceai negru, vine la pachet cu unele avantaje foarte importante pentru sanatate, iar in continuare puteti afla despre ce este vorba.
Ceaiul negru este bogat in antioxidanti
Ceaiul negru este o sursa buna de antioxidanti, care ajuta la eliminarea radicalilor liberi. Potrivit unui studiu publicat in Pharmacognosy Reviews (un jurnal medical), compusii fenolici, care au efecte antioxidante, constituie pana la 30% din greutatea uscata a ceaiului verde si negru.
Astfel, ceaiul negru poate ajuta la eliminarea radicalilor liberi si la scaderea leziunilor celulare din organism. Acest lucru in cele din urma poate ajuta la scaderea riscului de boli cronice.
Imbunatateste sanatatea intestinelor
Consumul de ceai negru ajuta la mentinerea unei sanatati intestinale sanatoase, stimuland dezvoltarea bacteriilor bune si prevenind dezvoltarea bacteriilor rele. Mai mult, contine proprietati antimicrobiene care ucid bacteriile intestinale si repara peretii tractului digestiv.
Reduce riscul de cancer
Studii recente efectuate de Institutul National al Cancerului (NCI) sugereaza ca polifenolii prezenti in ceaiul negru pot reduce riscul de crestere a tumorii. In special, reduce riscul de cancer de piele, san, plamani si prostata.
Ceaiul negru are beneficii pentru piele si par
Antioxidantii si alti fitonutrienti din ceaiul negru ajuta la eliminarea toxinelor din organism si incep procesul de vindecare. Este bun pentru piele, deoarece ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si petelor. De asemenea, ajuta la intarzierea imbatranirii si reduce umflaturile.
Imbunatateste sanatatea inimii
Ceaiul negru contine antioxidanti numiti flavonoizi, care ofera o multime de beneficii pentru sanatatea inimii. Consumul sau regulat poate ajuta la reducerea multor factori de risc pentru bolile de inima, inclusiv hipertensiunea arteriala, colesterolul ridicat, nivelurile crescute de trigliceride si obezitatea.
Ajuta la sanatatea orala
Ceaiul negru reduce de asemenea formarea placii, si restrictioneaza cresterea bacteriana. Polifenolii prezenti in acesta suprima bacteriile cauzatoare de cavitate care impiedica cresterea enzimelor bacteriene care formeaza materialul asemanator lipicios care leaga placa de dintii nostri.
Imbunatateste concentrarea si concentrarea
Ceaiul negru contine cofeina si un tip de aminoacizi numit L-teanina, care poate ajuta la imbunatatirea vigilentei si a concentrarii. Bauturile care contin o combinatie de L-teanina si cofeina imbunatatesc activitatea alfa din creier si au un impact mai mare asupra concentrarii si vigilentei.
Protejeaza impotriva aterosclerozei
Ateroscleroza se refera la acumularea de placi in peretii arterelor. Acest lucru poate duce la boli coronariene, accident vascular cerebral si boli renale cronice. Un studiu din 2002 realizat de American Chemical Society asupra hamsterilor a sugerat ca consumul de ceai negru sau ceai verde la doze echivalente umane ar putea preveni dezvoltarea aterosclerozei.
Scade colesterolul LDL rau
Prea mult din LDL din corp se poate acumula in artere si poate provoca depuneri cerate numite placi. Acest lucru poate duce la probleme precum insuficienta cardiaca sau accidentul vascular cerebral.
Un studiu publicat in Enciclopedia Alimentelor si Sanatatii a constatat ca, consumul a cinci portii de ceai negru pe zi a redus colesterolul LDL cu 11% la persoanele cu niveluri de colesterol usor sau usor crescute.
A concluzionat ca ceaiul negru a contribuit la imbunatatirea nivelului de colesterol la persoanele cu risc de boli de inima sau obezitate.
Protejeaza impotriva diabetului
Cercetarile au sugerat ca consumul de ceai negru ar putea ajuta la reducerea riscului de diabet. Intr-un studiu publicat in Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition, persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au consumat cantitati diferite de extract de ceai negru pe o perioada de 4 saptamani.
Concluzia acestui studio este ca consumul regulat al acestuia ar putea avea efecte antioxidante si antiinflamatorii pentru persoanele cu aceasta afectiune.