Cand sa treci pe la un service de reparatii electromotoare?

Cand-sa-treci-pe-la-un-servicie-de-reparatii-electromotoare

Indiferent ca aveti nevoie de reparatii electromotoare sau alte probleme precum nevoia de reconditionari casete directie si nu numai la service gasiti rezolvare

La fel ca orice alta componenta a masinii, si electromotorul se poate defecta. In acest caz, veti dori sa gasiti un service auto care se ocupa de inlocuire sau reparatii electromotoare. Fireste, cei de la service se ocupa si de reconditionari casete directie, de problemele sistemului de franare, etc.

Revenind la electromotor, acesta este un motor electric puternic. Rolul acestuia este de a porni masina in momentul in care comutati cheia in pozitia pornit, pentru pornirea masinii. Odata cu trecerea timpului, electromotoarele incep sa se uzeze.

Pana sa se defecteze si sa nu mai fie functionale, incep insa sa prezinte diverse semne de avertizare. In continuare puteti afla despre ce semne este vorba.

Semne clare ca urmeaza sa aveti nevoie de reparatii electromotoare

  1. Masina porneste foarte greu

Primul lucru care trebuie sa va puna pe ganduri este legat de pornirea chinuita a masinii. Atunci cand aceasta se chinuie sa porneasca sau porneste incet, este momentul sa va ganditi la o posibila reparatie sau inlocuire a electromotorului.

Mergeti cat mai repede intr-un service auto pentru a remedia problema. Nu lasati sa treaca mult timp pentru ca problema se poate agrava, iar costurile reparatiei vor fi mult mai mari.

  1. Masina refuza sa porneasca

De asemenea, in cazul in care vehicului dvs. refuza sa porneasca desi apasati butonul de pornire sau rasuciti cheia, electromotorul poate fi de vina. Daca in acele momente auziti un click la rotirea cheii sau un zgomot clantanit, problema poate proveni de la electromotor.

Si in acest caz, este recomandat sa mergeti intr-un service auto cat mai repede. In caz contrar, este posibil sa mergeti pe undeva cu masina si sa nu va mai puteti intoarce decat cu ea pe platforma.

  1. Luminile interioare se sting cand porniti masina

In cazul in care luminile interioare sau cele din bordul masinii se sting cand porniti masina, aceasta are o problema. Cel mai probabil, in cablajul intern al masinii exista un scurtcircuit. Cand exista un scurtcircuit, electromotorul este suprasolicitat, motiv pentru care poate descarca alte sisteme, precum luminile.

In plus, este posibil sa se observe un sunet de turatie. Acest lucru poate arata faptul ca exista o defectiune a rulmentului motorului. In aceste conditii, masina trebuie sa ajunga cat mai repede in service.

Acestea sunt trei semne clare ale faptului ca electromotorul masinii are o probema si trebuie sa mergeti la service. De asemenea, daca simtiti miros de arsura in masina se poate ca electromotorul sa fie cauza problemei.

Concluzie

Indiferent de simptomele pe care le prezinta, atunci cand un electromotor este defect sau urmeaza sa se defecteze, mergeti cat mai repede la service.

Specialistii de acolo sunt priceputi si va pot ajuta. Indiferent ca aveti nevoie de reparatii electromotoare sau alte probleme precum nevoia de  reconditionari casete directie si nu numai, la service gasiti rezolvare.

Este deosebit de important ca indiferent de ce problema constatati ca are masina, sa o duceti la verificare. In acest fel aveti grija de masina dvs. dar mai presus de toate, nu va puneti viata in pericol.