Lapte de cocos: un aliment delicios și nutritiv pentru vegani și intoleranți la lactoză

Lapte-de-cocos-un-aliment-delicios-și-nutritiv-pentru-vegani-și-intoleranț-la-lactoză

Citește mai multe despre laptele de cocos în articolul Lapte de cocos - Istorie, Beneficii, Nutriție și Rețete al celor de la AsianFood.ro

În zilele noastre, laptele de cocos câștigă din ce în ce mai multă popularitate.  Această băutură blândă, cu o aromă dulce și un gust plăcut, are o mulțime de proprietăți utile care afectează favorabil activitatea organismului. Nucile de cocos în sine cresc din abundență în Malaezia, Asia de Sud, Filipine, India și Sri Lanka.

În zilele noastre, laptele de cocos câștigă din ce în ce mai multă popularitate.  Această băutură blândă, cu o aromă dulce și un gust plăcut, are o mulțime de proprietăți utile care afectează favorabil activitatea organismului. Nucile de cocos în sine cresc din abundență în Malaezia, Asia de Sud, Filipine, India și Sri Lanka.

Numele lor „cocos” înseamnă „față rânjitoare”. Nucile de cocos au primit un nume atât de amuzant, datorită găurilor din bază, care sunt oarecum asemănătoare cu fața unei maimuțe. Laptele de cocos în sine este numit „gata” în aceste țări, iar băutura din acesta se numește „santan”.

Pentru prima dată, laptele de cocos a fost folosit în bucătăria thailandeză, folosindu-l ca analog al produselor lactate de origine animală. În prezent, acest produs este foarte popular și în bucătăriile noastre, mai ales a celor vegani și intoleranți la lactoză.

Beneficiile laptelui de cocos

Laptele de cocos este un produs bogat în calorii, cu un conținut ridicat de acizi grași polinesaturați, vitamine și oligoelemente. Conţine vitaminele B, C, A, PP, minerale precum potasiu, magneziu, mangan, fosfor, zinc, sodiu, seleniu, fier și fibre alimentare benefice. Laptele de cocos este obținut din nuci de cocos, motiv pentru care este atât de bogat în elemente și grăsimi utile care au un efect benefic asupra organismului.

Citește mai multe despre laptele de cocos în articolul Lapte de cocos – Istorie, Beneficii, Nutriție și Rețete al celor de la AsianFood.ro

Acest lapte vegan normalizează activitatea tractului gastrointestinal, scade nivelul zahărului din sânge și al colesterolului, stabilizează fundalul hormonal și tonifică corpul în ansamblu, ceea ce este foarte important în procesul de modelare a corpului.

Dar, în ciuda numărului mare de avantaje, este mai bine să nu abuzezi de acest produs. Doza recomandată este de 1 pahar de lapte, care conține deja aproximativ 200 kcal și aproximativ 20 g grăsimi saturate.

Lapte de cocos pentru persoanele cu intoleranță la lactoză

Laptele clasic de vacă poate provoca mai multe boli. Cele mai semnificative sunt intoleranța la lactoză și alergia la proteinele din laptele de vacă. Intoleranța la lactoză este o afecțiune în care organismul are dificultăți în digerarea laptelui și a produselor lactate.

Dacă ai intoleranță la lactoză, este posibil să ai simptome precum diaree, balonare și dureri abdominale ca răspuns la consumul de produse lactate.

Dacă ai intoleranță severă la lactoză sau preferi să eviți produsele lactate, laptele de cocos poate fi o alternativă bună pentru tine. Folosește-l pentru a face smoothie-uri fără lactoză. Dacă ai un stomac sensibil, fii conștient de faptul că unele conserve de lapte conțin gumă de guar sau alți stabilizatori și emulgatori care provoacă simptome asemănătoare intoleranței alimentare.

Încearcă să alegi produse care conțin doar lapte de cocos. Laptele de cocos este mai bogat, mai gros și mai gras decât laptele de vacă. Poate fi diluat cu apă până la consistența dorită. Laptele de cocos este acum în vârf de popularitate. Multe persoane beau lapte de cocos, mai ales după yoga. De-a lungul anilor, laptele de cocos a trecut de la junk food la super-aliment. Nutriționiștii sfătuiesc să consumi lapte de cocos pentru arderea grăsimilor.

Laptele de cocos este un produs foarte la modă în zilele noastre. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece, pe lângă gustul excepțional – crem moale cu note de cocos, are numeroase proprietăți nutritive și curative.

Oferă organismului o cantitate mare de grăsimi sănătoase, calciu, potasiu și fosfor și, în plus, ajută la pierderea în greutate și la îngrijirea tenului.

Laptele de cocos este o alternativă delicioasă la laptele de vacă, care își poate găsi drumul în dieta multor persoane, inclusiv a celor cu boală celiacă, diabet sau intoleranță la lactoză și care urmează o dietă vegană.

Beneficii pentru femei

Laptele de cocos – ca băutură sau aplicat pe piele, încetinește procesul de îmbătrânire și hidratează pielea, oferind un ten frumos și suplu. În ciuda conținutului ridicat de grăsimi, acest produs nu este contraindicat într-o dietă de reducere a greutății.

După cum știi, principala cauză a excesului de greutate și a obezității este un echilibru energetic pozitiv. Cu toate acestea, laptele de cocos favorizează pierderea în greutate deoarece acizii grași din tractul gastrointestinal ajung direct în ficat, unde sunt transformați în energie și astfel, nu se acumulează în țesutul adipos.

Beneficii pentru bărbați

Laptele de cocos este o sursă puternică de electroliți, minerale esențiale și oligoelemente necesare pentru a te menține activ. Băutura este utilă mai ales la căldură, după un antrenament sau o muncă fizică dificilă.

Laptele de cocos conține acizi grași – grăsimi MCT (trigliceride cu lanț mediu), care sunt utilizate pentru producerea de energie de către creier. Prin urmare, caloriile conținute de laptele de cocos oferă o sursă rapidă și eficientă de energie necesară pentru o muncă mentală eficientă.